به‌روز شده در: ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۳:۰۱
تاریخ انتشار: ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۱۱:۵۴

پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات اجتماعي جهاد دانشگاهي از سال 1375 تحت عنوان پژوهشكده علوم انساني و اجتماعي فعاليت خود را آغاز نموده و در تاريخ بيستم بهمن 1386 به سطح پژوهشگاه ارتقاء يافت.

از همان زمان نيز معاونت پژوهشی پژوهشگاه به منظور ساماندهی فعالیت‌های پژوهشی و علمی اعضای هیئت علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی پژوهشگاه، تشكيل گرديده است.

معاونت پژوهشی پژوهشگاه عهده‌‏دار وظیفه برنامه‌‏ریزی، اداره و هدایت کلیه امور مربوط به فعالیت‏های پژوهشي پژوهشگاه، تدوین آیین‌‏نامه‌‏ها و دستورالعمل‏های اجرایی و ارزیابی عملکرد پژوهشي، برنامه‌‏ریزی در راستای سیاست‏های کلان پژوهشی، تدوین خط‏ مشی‏‌های اجرایی امور پژوهشی و فراهم نمودن تمهیدات لازم به منظور بهره‏‌گیری بهینه از امکانات، ظرفیت‌‏ها و توانایی‌های بالقوه پژوهشگاه جهت رفع نیازهای جامعه، تولید دانش ملی و گسترش مرزهای دانش، گسترش و اشاعه فرهنگ پژوهش، ارائه دستاوردهای علمی در قالب هاي كارآمد و ... مي باشد.

ایجاد ارتباط مؤثر با نهادها، سازمان‌ها و دستگاه‌هاي دولتي و خصوصي حاضر در جامعه در جهت رفع نيازهاي پژوهشي و مطالعاتي آنان و حل بخشي از مشکلات جامعه و تولید دانش فنی از وظایف دیگر این معاونت است.

معاونت پژوهشی رسالت اصلی خود يعني همان سیاستگذاری در زمینه فعالیتهای پژوهشی پژوهشگاه را با همکاری روساي پژوهشكده‌ها و مديران گروه‌هاي پژوهشي و در چارچوب وظایف آنها اجرا مي نمايد.

به طور خلاصه ماموريت اصلی معاونت پژوهشی پژوهشگاه را «پشتيبانی و ارزيابی فعاليت‌های پژوهشی» تشكيل می‌دهد. اين معاونت بر اساس ساختار سازماني مصوب پژوهشگاه متشكل از 3 اداره به نام‌های اداره امور پژوهشي، اداره نشريات علمي و اداره اطلاع‌رساني و كتابخانه است.

مهمترين وظايف اين معاونت عبارتند از:

· اعمال سياست‌ها و خط‌مشي‌هاي پژوهشي پژوهشگاه در قالب برنامه‌هاي بلندمدت در زمينه‌هاي مختلف علمي

· نظارت بر فعاليت‌هاي حوزه پژوهش و ايجاد هماهنگي بين پژوهشكده‌ها

· سياستگذاري و هدايت فعاليت پژوهشي و خدمات تخصصي و ارائه راهنمايي‌هاي لازم