تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۲

برگزاری نشست تخصصی ماهیت انسان از منظر متفکران غربی

نشست تخصصی ماهیت انسان روز سه­شنبه 18 آبان ماه در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی جهاد دانشگاهی از سوی گروه پژوهشی الهیات برگزار شد. این نشست اولین نشست تخصصی طرح در حال اجرای «بررسی و مقایسه ماهیت انسان از منظر قرآن و متفکران غربی» بود، که با حضور همکاران ( دکتر شهین اعوانی، دکتر عبدالله غلامرضا کاشی، دکتر حسین صابری، دکتر رقیه تمیمی) این طرح پژوهشی در بخش متفکران غربی برگزار شد و جمعی از اعضای هیئت علمی جهاد، دانشجویان و علاقمندان به موضوع انسان­شناسی در آن شرکت کردند. ابتدای جلسه سرکار خانم محمدی مسئول طرح  ضمن خیر مقدم به حضار به معرفی شبکه برنامه گروه الهیات و ارائه توضیحاتی در خصوص طرح ماهیت انسان پرداخت ، سپس همکاران طرح به بیان دیدگاههای چند تن از بزرگترین و تاثیرگزارترین متفکران غربی در باب ماهیت انسان پرداختند. موضوعات مورد بحث در این تحقیق عبارتند از ماهیت نوعی انسان، ماهیت فردی انسان و سرشت ذاتی انسان که از دو منظر قرآن کریم و متفکران غربی در حال اجراست.

لازم به تذکر است که طرح ماهیت انسان یکی از طرحهای شبکه برنامه گروه پژوهشی الهیات با عنوان«انسان­شناسی مقایسه­ای» است. طرحهای دیگر این شبکه برنامه عبارتند از: روابط انسان، مطلوبهای اخلاقی، مطلوبهای روانشناختی و معنای زندگی که ذیل دو محور «واقعیتهای انسان» و «ارزشهای انسان» انجام می شود. هر کدام از این موضوعات از دو منظر قرآن کریم و متفکران غربی مطالعه و بررسی می­شود.