تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۹۵ - ۰۸:۱۸

کارگاه روش تحقیق کیفی ویژه اعضای هئیت علمی گروه علوم انسانی جهاددانشگاهی، پنجشنبه، جمعه و شنبه 13، 14 و 15 آبان ماه، در محل پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی جهاددانشگاهی برگزار شد.

در این کارگاه سه روزه که با حضور 38 تن از اعضای جهاددانشگاهی برگزار شد، دکتر سهیلا صادقی ابتدا تفاوت های روش کمی و کیفی را از دیدگاه هستی شناسی، معرفت شناسی و روش شناسی تشریح کرد و ضمن مقایسه بنیان های روش کمی و کیفی، به سیر تکامل و تحول روش کیفی از 1900 تا کنون و طی 5 دوره اشاره کرد.

محدودیت های روش کیفی، تلفیق روش کیفی با کمی، جایگاه تئوری در تحقیقات کیفی، چگونگی انتخاب موضوع، اصالت و امکان پذیری و پس از آن طرح مساله در تحقیقات کیفی دیگر مباحث طرح شده در این دوره آموزشی سه روزه بود.

دکتر سهیلا صادقی ضمن معرفی انواع شیوه های جمع آوری داده، به تشریح مصاحبه و مشاهده در روش های کیفی و شرایط انجام مصاحبه کیفی خوب و ویژگی های آن پرداخت.

مراحل تحلیل داده، کدگذاری­ها، اعتبار و پایایی در تحقیقات کیفی و تفاوت آن با تحقیقات کمی، همچنین اجزای پروپوزال و نهایتا مراحل انجام گراندد تئوری و جزئیات آن، اهم مطالب ارائه شده در این کارگاه آموزشی بود.