طرح پژوهشی «روند تحول مسائل و مشکلات مرتبط با گسست نسلی در ایران در فیلمهای سینمایی ۴۰ سال گذشته» در ششمین دوره جایزه پژوهش سال سینمایی به عنوان طرح «شایسته تقدیر» انتخاب شد.

۱۳ دی ۱۴۰۲ | ۰۸:۲۲ کد : ۶۷۱۳۵ اسلاید اصلی پژوهشی
اختتامیه "ششمین جایزه پژوهش سال سینمای ایران" روز سه‌شنبه ۱۲ دی‌ماه با معرفی برگزیدگان خود با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رییس سازمان سینمایی، اساتید دانشگاه و پژوهشگران سینمایی برگزار شد و طرح پژوهشی خانم دکتر فروزده جعفرزاده پور عضو هیأت علمی پژوهشگاه با عنوان «روند تحول مسائل و مشکلات مرتبط با گسست نسلی در ایران در فیلمهای سینمایی ۴۰ سال گذشته» به عنوان طرح «شایسته تقدیر» انتخاب شد.

به گزارش روابط عمومی، این طرح به سفارش سازمان سینمایی در گروه پژوهشی جوانان و مناسبات نسلی، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی جهاددانشگاهی در سال 1402 انجام شد. شناسایی زمینه و بسترها ایجاد، تبیین تغییرات در میزان بازنمایی، روند تحول در سطح نگرش و کنش، و تبیین پیامدهای مشکلات گسست نسلی با تاکید بر جنسیت در فیلمهای 4 دهه اخیر از جمله اهداف این پژوهش است. این مطالعه با بهره گیری از روش تحلیل گفتمان فرکلاف تلاش نموده با بررسی 12 فیلم منتخب با موضوع گسست نسلی در 40 سال گذشته، روند تغییرات بازنمایی گسست نسلی را در سینمای ایران احصا نماید. یافته ها نشان می دهد که در هر دهه بر اساس وضعیت موجود جامعه، گسست نسلی در فیلمهای سینمایی به تصویر کشیده شده است. به عبارتی سینما به عنوان بستری برای انعکاس وضعیت و شرایط اجتماع، آینه صادق این تغییرات بوده است.  مجری طرح دکتر فروزنده جعفرزاده‌پور، و همکاران این مطالعه دکتر ثریا احمدی، دکتر حسین حیدری، آقای محمد جواد چیت‌ساز و دکتر جواد مداحی هستند.